Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen isimlendirme törenine, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Belediye Başkan Vekili Mahmut Gazi İspir, Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, İl Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Kültürü ve Turizm Müdürü Mehmet Yelken, Kâhta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Samsat Kaymakamı Yaşar Artar, Çelikhan İlçesi Belediye Başkanı Mahmut Şahin, Kâhta İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Sincik İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Korkut, kurum amirleri, STK temsilcileri, bestekâr Aziz Çelik, sanatçılar Kemal Arda, Mehmet Aslan, Hüseyin Hanol, Hüseyin Delibalta, Hüseyin Ekinci, Ozan Duymaz, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Sanat hayatında 54 yılı geride bırakan Kâhtalı Mıçe’yi bu anlamlı törende sevenleri yalnız bırakmadı. Törenin açılış konuşmasını Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş yaptı.
Konuşmasına Kâhtalı Mıçe’nin Adıyaman’ın en önemli turizm elçilerinden biri ve değeri bilinmesi gereken büyük bir sanat insanı olduğunun altını çizerek başlayan Rektör Keleş, "Ünü, Adıyaman’ı aşıp tüm Türkiye’ye yayılan, hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz değerli büyüğümüz Kâhtalı Mıçe’yi üniversitemizde ağırlamanın sevinci içerisindeyiz. 27 Ağustos tarihli senato kararımız ile Mustafa Kâhtalı ismi Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı hizmet binasına verilmişti. Bu karar kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Oluşan memnuniyetin kıvancını da taşıyarak binamızın isimlendirme töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu törenle Adıyaman’ın ruhunu ve hikâyesini; sesi ve sözüne katan, ezgileri ve yanık sesiyle sözcükleri yoğuran ulu çınar Kâhtalı Mıçe’ye olan vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek arzusundayız." dedi.
Rektör Keleş, Kâhtalı Mıçe’nin Adıyaman’ın tarihini, kültürünü ve turizmini tanıtan önemli bir kültür elçisi olduğunu ifade ederek, "Kâhtalı Mıçe sadece şarkı sözleriyle değil, Adıyaman’ın birçok değerini tanıtan bir sanatçıdır. 'Tarlaya nar ektim', 'Tarlada tütünüm kalmadı', 'Çıkak Nemrut Dağı’na', 'Kesin şu Fırat’ı bu yıl akmasın' gibi eserleriyle şehrimizin kültürel zenginliklerini, coğrafyasını ve yaşanmışlıklarını ülkeye tanıtmıştır. Kâhtalı Mıçe Adıyaman’dır, Adıyaman Kâhtalı Mıçe’dir." diye konuştu.
Kâhtalı Mıçe ise, Adıyaman Üniversitesi tarafından kendisine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü oldukça duygulandığını belirterek, "Başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş hocam ve Adıyaman Üniversitesi Senatosunun değerli üyeleri olmak üzere, bu güzel törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Program, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyen ve öğrencileri tarafından icra edilen müzik dinletisi ile devam etti. Müzik dinletisinin ardından Adıyaman Gençlik Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ve Mustafa Kâhtalı (Kâhtalı Mıçe) ismini taşıyan konservatuvar binasının açılışı gerçekleştirildi.
ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ
SON YAZILAR