SOKAK HAYVANLARI İÇİN ADIYAMAN BELEDİYESİ’NDEN YENİ BARINAK VE TEDAVİ MERKEZİ

Adıyaman Belediyesi, sokak köpekleri ve kedilerin tedavi ve bakımları için geniş bir barınak hizmete açtı.

Sokak Hayvanları İçin Adıyaman Belediyesi’nden Yeni Barınak ve Tedavi Merkezi

Belediyenin Veteriner Müdürlüğü’nde sokak köpeklerinin yanı sıra kedilerin de tedavileri yapıldıktan sonra barınakta bakımları sağlanıyor. Adıyaman Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü ekipleri, sokaklarda bakıma ihtiyacı olan hayvanları "patibulans" adı verilen araçla belediyenin hayvan bakım ve tedavi merkezine getirerek, gerekli tedavi ve bakımlarını yaptıktan sonra hayvan barınağına alıyor.

Adıyaman’da ilk defa hizmete açılan 7 dönümlük alandaki bu hayvan barınağında, hayvanların düzenli bakımları yapılıyor ve veterinerler eşliğinde beslenmeleri sağlanıyor.

İsmet Tekdal: “Adıyaman’da Barınak Olmadığı İçin Hayvanlar Zorluk Yaşıyordu”

Adıyaman Belediyesi Veteriner Müdürü İsmet Tekdal, sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalara değinerek şunları söyledi: “Sokak hayvanlarının Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğimizde tedavilerini, kısırlaştırmalarını ve aşılarını yapıyoruz. Herhangi bir hastalıkları varsa tedavi ediyoruz; orada 3-4 gün beklettikten sonra yeni yaptığımız barınağa alıyoruz. Bu barınakta 150’ye yakın hayvan var. Bütün kısırlaştırma ve aşı işlemlerini tamamlayarak barınağa alıyoruz."

Tekdal, barınakta gelecekte 30 yeni bölme yapmayı planladıklarını belirterek, “Hayvanları yaş, cins ve ırklarına göre ayırarak birbirlerine zarar vermelerini önleyeceğiz. Sadece köpeklerle değil, kedilerle de ilgileniyoruz. Kent Lokantası ve esnaf lokantalarından gelen yemek artıklarıyla onları besliyoruz. Önceden Adıyaman’da barınak olmadığı için sokak hayvanları zorluk yaşıyordu. Burası 7 dönümlük bir alan ve burada doğal ortamda yaşamaları için 13 toprak ev yaptık. Şehirdeki beton ortam, hayvanlar için uygun değil ve çöpten buldukları bozulmuş yemekler yüzünden ömürleri kısalıyor. Sokak hayvanlarının yaşam süresi aslında 12-13 yılken, sokakta sahipsiz kaldıklarında 2-3 yıl içinde ölüyorlar. Bu durum olumsuz, ancak burada himayemizde bakımları yapılarak ömürlerini uzatacağız,” dedi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ