AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ STEM PROJESİ ADIYAMAN’DAN BAŞLIYOR

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu’nun Erasmus+ kapsamında kabul edilen STEM projesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin iklim değişikliği konularında farkındalığını artırmayı hedefliyor.

Avrupa Birliği Destekli STEM Projesi Adıyaman’dan Başlıyor

Erasmus+ Programı okul eğitiminde küçük ölçekli ortaklıklar (KA210-SCH) kapsamında Adıyaman/Merkez 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu tarafından hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan “STEM ile Yeşil Matematik” isimli proje kabul edildi ve 60.000 Avro hibe desteği kazandı. 18 ay sürecek olan proje, Avrupa Birliği tarafından Türkiye’de kabul edilen iki ortaokul projesinden biri olma özelliği taşıyor. Projede koordinatör ülke Türkiye olup ortak ülkeler İtalya, Sırbistan ve Portekiz’dir.

Proje kapsamında biri çevrimiçi, üçü yüz yüze olmak üzere toplam dört hareketlilik düzenlenecek. 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu’ndan toplam 15 öğretmen, ulus ötesi bu hareketliliklere katılarak STEM, matematik ve iklim değişikliği konularında bilgi ve becerilerini geliştirecek, mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak. Ayrıca, bu kazanımları derslerine entegre ederek öğrencilerinin de ilgili konularda farkındalıklarını artırmayı hedefleyecekler.

Proje Koordinatörü Asiye Sürücü, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bu projeyle küresel iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. Sürücü, projede enerji tasarrufu, ormansızlaşma, sera gazları, çevre kirliliği, tarım, su kullanımı, hava sıcaklıkları ve geri dönüşüm gibi çevre sorunlarına matematiksel bakış açılarıyla yaklaşacaklarını belirtti.

15 Temmuz Şehitler Ortaokulu Müdürü Murat Bilgiç ise projenin, Avrupalı ortaklarla iş birliği içinde yürütülerek iyi uygulamaların değişimini sağlayacağını söyledi. Ayrıca, yüz yüze kültürel değişim ve gelişim fırsatlarının yanı sıra okulun Avrupa Eğitim Ağı’nda yer almasının hedeflendiğini vurguladı. Müdür Bilgiç, bu projenin Adıyaman ve Türkiye’nin uluslararası tanınırlığını artıracağına dikkat çekti.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ